Att på enklast vis skicka paket utomlands

30 april 2019 angelica olsson
Att på enklast vis skicka paket utomlands

Om man någonsin har skickat iväg ett paket tidigare så är man säkerligen medveten om hur dyrt det kan bli, och särskilt när det här paketet ska skickas utomlands. Frakten kan lätt springa iväg och inte längre bli hanterbar, så därför gäller det att man paketerar på bästa vis för att göra hela kalaset så billigt som möjligt. Vi ska därför tala mer nedan om att skicka paket till USA på det billigaste och bästa sättet så att kostnaden inte blir alltför hög. Tro det eller ej finns det många mindre saker man kan göra som i slutändan gör stor skillnad för fraktkostnaderna.

Skicka paket

Paketera rätt!

Det allra första som man ska tänka på när det är dags att skicka paket till USA är just att paketera så kompakt som det bara går. Använd exempelvis inte en stor kartong till ett litet objekt. Detta leder till att paketet tar upp större plats i lastbilarna – för att inte tala om att paketet blir onödigt tungt – och då kommer fraktkostnaderna att skjuta i höjden. Ett ytterligare bra tips är att aldrig paketera så att paketet är runt. Ett runt paket kan inte staplas, och det kommer därför att krävas ett större utrymme och mer jobb för att leverera ett runt paket. Såsom man säkerligen kan förstå leder mer jobb till högre fraktkostnader, så se därför alltid till så att paketet är rektangulärt eller kvadratiskt.

Det sista tipset är mer av en försiktighetsåtgärd. När man ska skicka paket till USA kommer objektet att färdas långa vägar och därför med största sannolikhet slungas fram och tillbaka från lastbilar och andra fordon. Om man inte ser till så att objektet ligger säkert i paketet kan det förstöras på vägen. Lägg därför aldrig ner ett objekt direkt i en kartong, utan lägg någonting mjukt men skyddande runt objektet så att det färdas så säkert som möjligt.

Fler nyheter