Allt kan hända i trafiken

Vi kan vara stolta över att Sverige i många undersökningar hamnar på första plats när det gäller trafiksäkerhet. Alltså att vi har lägst antal trafikolyckor i förhållande till antal invånare, jämfört med alla andra länder i världen. Men även här kan förstås olyckan vara framme, och när det händer är det bra att vara förberedd. Det är inte alltid så lätt att hitta ett nummer till en bra bärgare när du väl står där efter vägen och behöver hjälp fort. Därför är det en bra idé att alltid ha telefonnumret till en pålitlig bärgningsfirma med dig i bilen eller sparat i mobilen.

 

 

Tunga fordon

Särskilt om du kör ett större fordon är det bra att ha kollat upp numret till en bärgningsfirma som klarar att bärga lastbilar och bussar. Det är nämligen inte alla bärgare som klarar tungtransporter. Ännu bättre är det naturligtvis om firman du väljer också har kompetens och utrustning för att reparera ditt fordon på plats. Det kan göras om det inte blivit så stora skador, eller om du blivit stående längs vägen på grund av ett problem med exempelvis motor eller däck. Då kanske du inte ens behöver bärgas utan kan köra vidare på egen maskin, vilket förstås vore det allra bästa.

 

Andra tjänster

En bärgare som är specialiserad på tunga fordon kan ofta hjälpa till även med andra saker. De vet att det kanske behövs kranar som kan lyfta tungt. Eller en trailer som kan ta över lasten om det inte går att fortsätta transporten med det ursprungliga fordonet. Vissa, som till exempel Akutbärgarna, har också en fullt utrustad mobil däckverkstad, med både monteringsmaskin och balanseringsmaskin. De har kapacitet för alla storlekar på däck. De har också ett stort nätverk, inte bara i Sverige utan även i Finland, Danmark och Norge. Det gör att de kan vara snabbt på plats nästan oavsett var i dessa länder du befinner dig.