Att möta ålderdomen med hörapparat från Resound, omgiven av din familj

30 juni 2021 Mikael Barani

Att bli äldre är en del av att leva.
Det må tyckas som en banal och självklart sak, men ändå kämpar vi mot detta faktum in i det sista. För visst känns det jobbigt att bli gammal, att inte vara lika alert längre och kanske behöva en hörapparat från Resound för att kunna ta del av omvärlden?

Ett nygammalt sätt att leva

Kan det vara så att denna rädsla för ålderdomen är en modern sjukdom? Ett resultat av att vi inte längre bor tillsammans över generationerna och att man blir lämnad i andras vård när man blir gammal.
Samhället måste trots allt fortsätta rulla på framåt.
Eller?

Kanske finns det en annan väg att vandra? En väg som man fortfarande håller fast vid längre söderut i Europa, där släkten många gånger har ett annat band än vad vi har idag i Sverige. Här är idealet den så kallade statsindividualismen – vi ska arbeta för att hålla igång institutionerna som i sin tur tar hand om oss. 

Dock är detta inte någon naturlag, långt ifrån, och det finns många andra sätt att leva livet på.

Det räcker som sagt med att blicka ned våra europeiska grannar för att finna alternativen. Särskilt i dessa tider då vi kan arbeta lite var som helst. Vem kan då inte tänka sig att flytta ned till ett varmare land, ta med sig både barn och föräldrar, och se till att alla har det gott tillsammans? Är skatten lägre i det nya landet får du också behålla mer av pengarna om du kan fakturera dina kunder (eller din gamla arbetsgivare).

Vi lever i en omtumlande tid, men det finns också gott om möjligheter för den som är villig att fatta kortsiktigt obekväma beslut.

För vem vet vilket paradis som väntar bara man vågar ta steget och drömma om något mer än det som är nu.

Fler nyheter