Att välja optiker

Att välja optiker

Synen är människans viktigaste sinne, och det är viktigt att den vårdas väl. Därför bör man, särskilt om man upplever problem med sin syn, regelbundet besöka en duktig och kunnig optiker. Att hitta en bra optiker som passar ens specifika situation kan dock ibland vara svårt, särskilt då de flesta inte ens vet vad de ska leta efter när de väljer optiker. Detta är inget konstigt – optikens värld är komplicerad och kan lätt verka förvirrande för den oinsatte. Frågan om vilken optiker man ska välja har inget enkelt svar, men det finns ett par saker man kan tänka på.

 

 

Tålamod och omtanke

En bra optiker kommer inte att skynda sig med din undersökning. En synundersökning är en noggrann process som måste få ta sin tid, och om optikern stressar och försöker få det gjort så snabbt som möjligt kan det lätt bli fel. Optikern måste även vara villig att lyssna på vad kunden säger och se till att kunden förstår vad som händer. Missförstånd mellan kund och optiker kan leda till att kunden går därifrån med ett par glasögon som inte stämmer, eller kanske till och med tomhänt. Om optikern verkar otålig, stressad eller ohyfsad bör man gå till någon annan.

 

Garantier och erbjudanden

Om en optiker är bra så kommer optikern att ha bra garantier, och precis som med alla andra tjänster kommer optiker sällan att erbjuda garantier de inte kan följa. Ifall den optiker man letar hos undviker frågor om garantier eller på annat sätt gör det svårt att få information om det bör man omedelbart gå därifrån. En annan sak som är värd att kolla upp är vilka specialerbjudanden just denna optiker har. Det finns till exempel en optiker i Södertälje som erbjuder tre par glasögon till priset av ett. Sådana fina erbjudanden kan man spara massor av pengar på.