Behandling av gråstarr: När ska du träffa en ögonläkare?

30 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Kontrollera dina synfel

Om du har märkt att din syn har blivit sämre och sämre är det troligt att du har grå starr. Katarakt är en vanlig ögonsjukdom som kan uppstå hos personer i alla åldrar, men den ses oftast hos äldre vuxna. Om du upplever något av följande symtom är det viktigt att du träffar en ögonläkare så snart som möjligt: suddig syn, dubbelseende, halos runt ljus, svårigheter att se i svagt ljus och en förändring av ögonfärgen.

image

Framgångsrika behandlingsresultat

Det finns inget botemedel mot grå starr, men den kan behandlas med kirurgi. Vid detta ingrepp tar ögonläkaren bort den grumliga linsen och ersätter den med en klar lins. I de flesta fall kommer detta att förbättra din syn avsevärt. Om du har grå starr på båda ögonen måste du troligen genomgå två separata operationer.

Om du tror att du har grå starr är det viktigt att du går till en ögonläkare så snart som möjligt. De kommer att kunna diagnostisera ditt tillstånd och diskutera dina behandlingsalternativ med dig.

Om du har grå starr finns det några saker du kan göra för att förbättra din syn. En är att använda ögondroppar eller salvor som innehåller steroider. Dessa kan hjälpa till att minska inflammationen i öga. Ett annat sätt är att bära solglasögon eller en hatt med brätte för att skydda ögonen från solens ultravioletta strålar. Slutligen kan du försöka använda en ögonlapp för att täcka ögat med grå starr. Detta kan bidra till att förbättra din syn på det ögat.

Vänta inte med att få hjälp – ju tidigare du träffar en ögonläkare, desto bättre är dina chanser att bibehålla en god syn. Tack för att du läste! Vi hoppas att den här artikeln har varit till hjälp. Om du gillar det dela gärna med dig till vänner och familj!

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://beauty-blogg.se/

https://beauty-newz.se/

https://beautybloggen.se/

https://fashion-bloggen.se/

https://fashion-guiden.se/

https://mode-tips.se/

https://modeglad.se/

https://modeochtrender.se/

https://senastemode.se/

https://stilikoner.se/

https://stilinfo.se/

https://trendinfo.se/

Fler nyheter