Bergspräckning i Stockholm går fort med snigeldynamit

30 april 2022 william eriksson

editorial

Du som ska bygga hus i Stockholm vet hur kinkigt det är med tomtmarker. Ofta är tomterna små och ibland ligger de precis bredvid något extra känsligt, som ett gammalt K-märkt kulturhus eller liknande. Då gäller det att inget går snett när du spränger bort berget som står i vägen för din villa. 

Lösningen på de knivigaste bergsprängningarna är faktiskt att inte spränga alls, utan att spräcka. Bergspräckning i Stockholm är särskilt bra för dig som är granne med ett skyddsvärt objektDet kan nämligen bli riktigt dyrt att göra skador på ett sådant. Och det är du som spränger som blir ansvarig för följderna. Då gäller det att försäkringen täcker, och det gör den sannolikt inte om du inte sett till att beställa in rätt tjänst för jobbet. 

Bergspräckning sker med snigeldynamit

Men vad innebär då bergspräckning, kanske du frågar dig. Jo, det är faktiskt en riktigt spännande historia som innefattar något som låter så kul som “snigeldynamit”. Snigeldynamit använder du när du vill spräcka betong, berg eller sten på ett ljudlöst, vibrationsfritt och dammfritt sätt. Det låter ju helt otroligt, men det är sant.

Andra tekniker och verktyg som används för bergspräckning är wiresågning, Darda och Super Wedge. Det låter onekligen spännande alltihop, men inget kittlar väl fantasin riktigt lika mycket som snigeldynamit. Det låter som något ur tidningen Bamse. Men det är verkligen så bra som det verkar och kommer rädda dina byggplaner. Så skratta lagom åt snigeldynamiten. 

 

Bergsprängning

 

Erfarna bergsprängare bäst

Sannolikt är firman du anlitar för att ta bort det besvärliga berget ganska luttrade. Du är nog inte den förste som fnissat åt ordet snigeldynamit. Förhoppningsvis opererar de efter devisen att ett gott skratt förlänger livet. Det gäller ju att kunna bjuda på sig själv, även när man arbetar med något så seriöst som bergsprängning och bergspräckning.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://visstedu.se/

https://aktiv-fritid.se/

https://din-fritid.se/

https://familjehobby.se/

https://fritid-natur.se/

https://fritidsbloggaren.se/

https://hobby-bloggaren.se/

https://hobby-fritid.se/

https://hobbyknep.se/

https://hobbymannen.se/

https://hobbyochfritid.se/

https://hobbyposten.se/

https://vimedhobby.se/

Fler nyheter