Besök tandläkare i Järfälla

25 mars 2021 jonas olsson

Förr i tiden gick man bara till tandläkaren då man hade svår tandvärk och den enda behandling som fanns vara att avlägsna tanden. Fast tittar man ännu längre tillbaka i tiden var det många gånger den lokala smeden som drog ut tanden. Men så är det tack och lov inte idag och både kunskap, verktyg och behandlingar har utvecklats sedan dess.

Idag vet vi hur viktigt det är med daglig tandvård och att regelbundet gå på kontroller hos tandläkaren. Trots detta är det ändå många som hoppar över tandläkarbesöken. Vissa för att de hellre gör något roligare för pengarna, andra för att de inte vet vilken tandläkare Järfälla de ska gå till, och några för att de är tandvårdsrädda. 

Det finns också de som tyvärr inte har råd att gå till tandläkaren. I Sverige är tandvård gratis upp tills det att man fyller tjugofyra år. Därefter måste man stå för merparten av kostnaden själv. Det kan vara bra att känna till att många tandläkare också erbjuder förmånliga avbetalningsplaner; https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/

 

Regelbundna besök lönar sig

Det lönar sig att regelbundet gå till tandläkaren. Då upptäcker man felen i tid och kan många gånger undvika stora kostsamma behandlingar. Det kan exempelvis vara att man har början till ett kariesangrepp i en tand. Då kan tandläkaren ordinera extra rengöring med fluorpreparat och angreppet avstannar då förhoppningsvis och man får aldrig hål i tanden. 

 

 

Behandling för tandvårdsrädda

Undviker man tandläkarbesöken för att man känner obehag eller är rädd för att det ska göra ont ska man berätta detta för sin tandläkare. Många tandläkare har särskild utbildning i att behandla tandvårdsrädda, och det finns även vissa kliniker som är specialiserade på detta. Känner man väldig starkt obehag kan man i vissa fall få ta lugnande men oftast räcker det att man tar med en vän som stöd.

Fler nyheter