Double glazed windows är det säkra valet

06 september 2021 Lily Hansen

När man ska sätta in ett nytt fönster är det väl lika bra att slå på stort direkt. Ska du verkligen ha ett vanligt sidohängt fönster till vardagsrummet? Är inte det lite väl normalt och vanligt för dig? Skulle du inte kunna ta tillfället i akt och installera ett lite mer exklusivt fönster? Det finns många fönster runtom i världen att hämta inspiration från. Platser där man inte nöjt sig med spröjsade eller sidohängda fönster. Där man har gjort det där lilla extra. 

Som till exempel det där fönstret i Notre Dame-katedralen. The South Rose Window kallas det tydligen för. Ett otroligt magnifikt fönster. Det är förstås inte ett nytt fönster. Det dateras ända bak till 1260 och skapades som en hyllning till Nya testamentet. Så det är förstås kanske inte särskilt modernt, men det är åtminstone exklusivt. Hade du inte velat ha The South Rose Window hemma i ditt eget vardagsrum? Det hade väl fått grannarna att tappa hakan? 

 

Vanliga fönster räcker bra

Vad säger du? Vill du inte ha The South Rose Window hemma? Ja, det kan väl vara förståeligt. Fönstret är antagligen större än din bostad. Den här gången kanske det räcker med ett par vanliga double glazed windows eller något. Ibland är det kanske inte fel att göra ett tryggt val och ta det säkra före det osäkra. Med double glazed windows vet man i alla fall vad man får. Och det är väl dessutom fördelaktigt för ateister. 

Man kanske inte ska ha fönsterna i Notre Dame som utgångspunkt eller referens när man letar nya fönster. I alla fall inte om man inte bygger en katedral. Och det får man väl någonstans anta att du inte gör. Troligtvis vill du bara ha ett vanligt fönster till ett vanligt hus i ett vanligt hem. Det räcker bra så. 

Fler nyheter