Enklare vård och skötsel av hustak

Enklare vård och skötsel av hustak

Att vara husägare har både sina för- och nackdelar, men det minsta man kan begära är väl ändå tak över huvudet. De vanligaste skadorna på hustak beror på vanvård och att de drabbats av fuktskador under en längre tid. Låt inte grenar, löv och mossa bli liggande. De drar till sig fukt och regnvatten och letar sig ned i sprickor under takpannorna.

Självklart kan felbygge eller dåligt materialval vara skurken, där det är konstruktören som gjort fel från början. Därför är det viktigt att göra sin research innan du väljer takläggare. Även om de flesta firmor är seriösa, är hållbarheten i ens hustak inget man vill behöva oroa sig över.

 

Nödlarm till takläggare

Oavsett om  du vet vad felet är eller inte behöver du kontakta en takläggare i Stockholm som både utför besiktning och kan erbjuda reparationer. Om det har uppstått en skada på ditt tak eller om du misstänker att det är på väg att gå sönder behöver det åtgärdas omedelbart. Rasar taket är det inte bara dyrt att reparera, det är en fara för din säkerhet!

Därför finns det något som brukar kallas för “takjour”. Vissa takläggare har en telefon- och mailtjänst där du snabbt och effektivt kan komma i kontakt med en professionell som kan vara på plats så snart som möjligt.

Under ett och samma tak

Takläggare erbjuder även andra tjänster som relaterar till hustak, till exempel underhåll av tak, eller snöskottning. Montering av stuprännor och andra tillbehör till fasaden är också något de kan hjälpa till med.

Det kan därför vara en bra idé att hitta en takläggare som du har förtroende för och sedan låta samma firma sköta underhållet av ditt tak. En bra takläggare kan sitt hantverk och vet bäst hur det ska skötas. Börja med att titta på referenslistor och ta den tid du behöver för att bestämma dig. Ditt tak kommer tacka dig!