Ett rent kontor är även personalvårdande

En ren och fräsch arbetsplats är viktig för både medarbetare och kunder. Dessutom kan smuts och damm leda till allergier med symtom som till exempel trötthet, snuva, huvudvärk och koncentrationsproblem. En rörig och smutsig miljö kan även lätt ge upphov till irritation och osämja medarbetare emellan.

Därför gör man bäst i att som arbetsgivare se till att kontoret är välstädat och rent. Ibland händer det att arbetsgivare låter de anställda städa själva tillsammans. Detta är nästan alltid en dålig idé då den oftare leder till att folk känner sig stressade när de även ska hinna med sina ordinarie arbetsuppgifter. Låt därför ett städföretag sköta rengöringen av kontoret. 

 

Se över vilka tilläggstjänster som erbjuds

Att anlita ett företag som sköter kontorsstädningen är en bra investering. Oftast prenumererar man på städtjänsten och de olika städföretagen har även flera tilläggstjänster som de erbjuder. Det kan exempelvis vara att sköta om kontorets växter eller att se till att det alltid finns gott kaffe. Ibland erbjuder städbolaget även att fylla på förrådet för kontorsmaterial med pennor och papper etc.

Det kan vara svårt att redan från början bedöma hur stort behovet av städning är och vilka tilläggstjänster man eventuellt kan ha nytta av. Därför är det oftast enklast att börja lite lätt och sedan efter en tid utöka städtjänsten om det skulle behövas.

 

 

Tänk på den egna företagsprofilen

Det finns många bra städföretag att välja mellan och konkurrensen är stor. Detta gör att det går att hitta kontorsstädning i stockholm till ett bra pris. Men det är även viktigt att det företag som man anlitar är seriöst och betalar sina anställda rättvisa löner. Som företag månar man ofta om sin egna företagsprofil och att då anlita ett oseriöst städföretag kan förstöra mycket. Var därför noga med att även kolla upp företaget hos skatteverket och kanske även hos facket. 

No Comments

Leave a Comment