Gammal kärlek rostar aldrig - om du vårdar den väl

Gammal kärlek rostar aldrig – om du vårdar den väl

Korrosion, som du kanske hört talas om i samband med rostangrepp, är något som kan bli väldigt kostsamt både för dig som privatperson och för samhället. Korrosion innebär helt enkelt att ett material, vanligtvis en metall, fräts sönder på grund av att det uppstår en kemisk reaktion mellan materialet och miljön runt omkring. Även plast och keramiskt material, såsom tegel, kakel och betong kan korrodera. Därför är rätt rostskydd emballage viktigt, oavsett vilken produkt du handskas med, men vägen dit kan vara snårig. För att till fullo förstå hur korrosion uppstår och hur man undviker detta finns det företag som håller i utbildningar för sina kunder

 

 

Testa dina produkter

 

Rostskyddsemballaget bör naturligtvis vara miljömässigt hållbart och tillgodose dina specifika behov. Det finns speciella klimatkammare där kunder kan få testa sina produkter för att få ändamålsenligt emballage. Att använda papper som skydd mot rost är en väl beprövad metod som utvecklats under mer än hundra år. Idag handlar metoden inte längre enbart om att vaxa pappret för att stänga ute fukten. Rätt emballage är viktigt både för konsumenten och producenten. Du vänder dig förmodligen till en nya bilhandlaren när det är dags för bilbyte, om den förra sålde en bil som hade rostfläckar redan vid första besiktningen.

 

Behovet styr emballaget

 

Det är en fördel om rostskyddsemballaget inte är standardiserat, du kan då enklare anpassa rostskyddet efter din produkts behov. Olika emballage behöver i sig olika typer av förvaring för att uppnå längsta tänkbara hållbarhet. Wellpapp, kraftpapper, non-woven och blompapper är olika typer av emballage som skyddar mot rostangrepp, men som används vid olika tillfällen. Ett tips är att ett skirt blompapper gör sig bättre runt den vackra födelsedagsbuketten än vad wellpapp gör, inte bara visuellt. Men ska du sätt upp nya tapeter på väggarna gör sig non-woven mycket bättre än blompapper.