Gasol – en användbar energikälla

Gasol – en användbar energikälla

Gasol kan användas till mycket mer än vad de flesta känner till. Användningsområden för gasol är bland annat uppvärmning av hus och lokaler, att driva maskiner, som redskap vid bygg och anläggning, för uppvärmning av vatten och för bekämpning av skadedjur. Att många restauranger har gasoldrivna spisar, och att många grillar är kopplade till en gasoltub, det vet de flesta. Men visste du att gasol även används vid hantverk, till exempel glasblåsning? Det finns flera skäl för att välja gasol, som i många fall är mera ekonomiskt än el och olja. Gasol är också en ren energikälla, som brinner rent utan avgaser som behöver ledas bort.

 

 

Gasol för fritidsbruk

Med en gasolgrill i trädgården behöver du inte  köpa hem grillkol. Dessutom blir risken att bränna vid grillspetten mindre genom att du lätt kan reglera värmen. När kvällarna blir kyligare värmer man upp terrassen med en gasolkamin eller terrassvärmare. På det sättet kan förlänger du grillsäsongen avsevärt, kanske fungerar det till och med att grilla året runt. Gillar du att campa, eller att åka på husvagnssemester, har du nog redan en eller annan gasoltub hemma för att driva gasolköket eller värma upp husvagnen på semestern.

 

Gasol är rent och miljövänligt

Om du ännu inte använder gasol men funderar på att göra det kan du kontakta något av de stora gasolföretagen, exempelvis Primagaz. De informerar gärna om allt du behöver veta innan du kommer igång. De har olika typer av gasolflaskor för olika användningsområden, och de kan hjälpa dig att välja den gasoltub som är bäst för dina behov. Om det behövs installering ingår det, och de kan också leverera gasol till dig när du behöver. Gasol är en energikälla som efterfrågas allt mer, bland annat för sin miljövänlighet, och branschen är på väg att ta ännu ett steg i den riktningen genom införandet av Bio LPG.