Hälsovinster med massage

Hälsovinster med massage

De flesta kan nog hålla med om att massage är skönt, och bara det är ju en stor anledning till att man ska gå på massage. Det är avkopplande och man blir riktigt uppmjukad i hela kroppen efteråt. Men vilka är egentligen hälsofördelarna med massage, som man kanske inte tänker på? En stor anledning till att massage är bra för hälsan är att det ger en ökad blodcirkulation. Det rensar bort slaggprodukter och gör att muskler och vävnader blir uppmjukade och man känner sig mindre stel.

Många är väl medvetna om att C-vitamin är bra för immunförsvaret och att man behöver äta mycket frukt och grönsaker för att undvika att bli förkyld. Men visste du att även massage sägs kunna stärka immunförsvaret? Detta beror på att knådandet ökar produktionen av vita blodkroppar vilket i sin tur gör att kroppen får mer kraft att stå emot infektioner. Massage gör också att man får lättare att stå emot stress, eftersom beröring löser ut hormonet oxytocin som har en lugnande inverkan och får en att må bra. Vill man ha en ordentlig massageupplevelse kan man till exempel testa tantramassage, vilket du kan läsa mer om här https://www.tantramassage.se/

Massage kan också förebygga och lindra spänningshuvudvärk i och med att axlar och nacke mjukas upp med hjälp av massagen. På lång sikt kan det även minska problem med ångest och depression, eftersom nivåerna av stress minskar och hormoner som får en att må bra släpps ut. Men för att få ut alla positiva effekter av massagen är det viktigt att gå regelbundet på massage och inte bara någon gång då och då. Att gå på regelbunden massage är ett sätt att investera i sig själv och sin hälsa och något som får en att må bra i längden. Det är särskilt viktigt om man har ett stressigt liv eller tränar mycket.