Hitta rätt behandling för din migrän 

26 juli 2021 william eriksson

Pang. Man skulle kunna tro att någon smällt av en bomb i lokalen, men den enda bomb som har detonerat finns inuti ditt huvud. Migränen. Den kommer lika oväntat som en tsunami längs den skånska sydkusten, men lika plötsligt som ett blixtnedslag från det mörka åskmolnet. 

Tyvärr är den också ungefär lika välkommen som en finne på näsan inför skolfotot. Den är dessutom lika svår att bli av med som en envis och påstridig dörrknackande dammsugarförsäljare i trapphuset.  

Förstör ditt liv

Migrän kan förstöra ett liv. Förutsatt du inte hittar ett sätt att behandla det såklart. Gissningsvis har du inte hittat någon metod som fungerar än. Annars skulle du aldrig ha googlat på “migrän behandling” och till slut hamnat på den här sidan och läst den här texten. 

Du har säkert vandrat runt i en snårig djungel av allt från huvudvärkstabletter till kognitiv beteendeterapi, men ingenting hjälper. Du ber till högre makter att någon ska ta dig från den här levande mardrömmen av migrän. 

Behandla migrän med botox 

Det kanske inte är känt för dig, men det går faktiskt att behandla migrän med botox. Många tror att botox bara används för att fylla läpparna, och självkänslan, hos äldre kvinnor som vägrar inse att de börjar bli äldre. Men det är ett felaktigt antagande. Både migrän och spänningshuvudvärk går numera att behandla med botox. Åtminstone har forskningen visat det. 

Vad behandlingen går ut på är att höja smärttröskeln för de nerver som påkallar smärtan när migränanfallaren gör sig påminda. I förlängningen kommer det både att lindra själva anfallen och minska antalet attacker. Allt som krävs är alltså en injicering av botox. Det gäller att ha ett öppet sinne. I synnerhet när du kanske levt med migrän ett bra tag. Det viktiga är att inte ge upp. Inte förrän du har testat varje möjlig metod. 

Fler nyheter