I Helsingborg är staden ingenting utan pumpservice 

27 juli 2021 patrick pettersson

Helsingborg är en fin stad längs den nordvästskånska kusten. Där spelar Helsingborgs IF på Olympia och du kan tura fram och tillbaka med båtarna som går mellan Helsingborg och Helsingör. Men det är även en bra stad att befinna sig i om ens pumpar skulle gå sönder. Både i fråga om dina pumpar behöver repareras, eller om du behöver köpa helt nya pumpar. Detta eftersom pumpservice i Helsingborg tydligen ska vara någonting väldigt fantastiskt.  

Det är möjligt att du inte tänker på pumpar och pumpservice när du hör Helsingborg. Att det är Kärnan, havet och Ramlösa som dyker upp i huvudet först. Men då kanske det är dags att tänka om. Helsingborg hade nämligen aldrig kunnat existera som det gör idag om det inte vore för pumparna.  

Man hade inte kunnat producera några mejeri- eller livsmedelsprodukter. Man hade inte kunnat producera lim så att barnen hade kunnat klippa och klistra i skolorna. Många verksamheter i staden hade helt enkelt aldrig kunnat fungera utan pumpar.  

Lever på lånad tid utan pumpar 

Men det räcker förstås inte bara med att ha pumpar på plats. Ingenting varar nämligen för evigt. Inte ens den mest hållbara och modernaste pumpen. Tids nog kommer den slitas ut, och måste antingen lagas eller bytas ut mot en ny. Även då är pumpservice i Helsingborg det som håller staden vid liv. Om det inte hade funnits så snabb och effektiv pumpservice i “Sundets pärla” så hade hela staden levt på lånad tid. 

Ibland hör man helsingborgare säga att Helsingborg inte är någonting utan HIF, Dunkers kulturhus, Olympia, Kärnan eller Sofiero. Man kanske borde sluta säga så, och istället säga att Helsingborg inte är någonting utan sin pumpservice. Staden hade antagligen överlevt utan sitt fotbollslag. Men inte en chans att den hade överlevt utan pumpar i industrierna, och någonstans att laga dem när de går sönder. 

 

Fler nyheter