Investera i nya fönster

Upplever du att det blåser kallt kring fönstren, att golven känns kyliga och att kostnaden för uppvärmning börjar bli ohyggligt dyr? Då kan det vara hög tid för ett fönsterbyte. En mindre rolig utgift enligt de allra flesta – men likväl en investering väl värd pengarna.

Fönster av bra kvalitet är viktigt av flera skäl. Dels för att inomhusklimatet ska vara sunt och kännas behagligt, dels för ljusinsläppets skull och dels för hela husets estetik. Slitna, trasiga och gamla fönster kan dra ned intrycket av även det allra vackraste huset, och göra det nästintill omöjligt att få en bra temperatur inomhus. 

 

Kan man byta fönster själv?

För den som är någorlunda händig brukar det oftast inte vara något problem att byta fönster själv. Lite förhandskunskaper och koll på vad man gör kan dock vara bra. Ett tips är också att ta hjälp av ett par vänner eller några bekanta eftersom fönster i regel är rätt tunga och otympliga att hantera.

Vet man med sig att man har tummen mitt i handen rekommenderas att man tar hjälp av en bra fönsterfirma. Fönsterfirmor och fönstermontörer finns det gott om i Sverige. Enklaste sättet att hitta en i närheten av dig är att göra en snabb sökning på nätet. 

 

 

Hur mycket kostar ett fönsterbyte?

Priset för ett fönsterbyte varierar utifrån vilken typ av fönster du köper, samt huruvida du väljer att leja bort arbetet eller inte. Rent generellt är det en ganska kostsam investering, men är du sedan noggrann med underhållet kan de hålla sig fina i många år. 

Ett värdefullt råd är att inte i första hand välja fönster utifrån prislapp, utan istället satsa på bra kvalitet. Billiga fönster av sämre standard kan nämligen visa sig bli rejält dyrköpta i slutändan ändå. Önskar du hjälp med val av fönster samt en prisförfrågan kan din närmaste fönsterfirma stå till tjänst. 

No Comments

Leave a Comment