L-trappan är en funktionell klassiker i hemmet

28 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

En L-Trappa är en trappa som helt enkelt är formad som ett L, med en kortare vinklad del upptill eller nedtill på trappan. Denna trappmodell placeras i regel mot en vägg eller i ett hörn och används såklart för att man ska kunna ta sig från en våning till en annan i bostaden. En L-trappa kan vara svängda åt både höger och vänster beroende på var de ska sitta och det går dessutom att hitta flera olika modeller och material. För man vill väl ändå att trappan ska fylla sin funktion och samtidigt passa in väldigt bra där den står!?

L-trappor kommer i olika material och storlekar

I många svenska hem finns L-trappor i trä som är robusta, naturliga, hållbara samt tar in härlig värme i utrymmet. Trä har nämligen den effekten jämfört med exempelvis metall som ger mer av en industriell eller stel känsla. Med det sagt så finns det såklart trappor i metall som passar in i svenska hem, det handlar helt enkelt om vilken känsla man vill förmedla i hemmet samt vilken inredningsstil man har.

trappa

L-trappor finns såklart även i olika storlekar, så man kan hitta både långa trappor med breda steg precis som att det finns smala, kortare trappor. Vilken trappa som passar bäst beror på vad man vill ha samt vilka förutsättningar man har i hemmet. 

L-trappor för de flesta stilar och smaker

Om man planerar att investera i en L trappa så kan man titta på sortimentet hos Stegfabriken Sverige AB. De har många olika modeller som passar allt från den klassiska stilen till den moderna inredningen. Stegfabriken ställer dessutom höga krav på trapporna som de tar in i sitt sortiment gällande både kvalitet och säkerhet, så att man kan välja precis den modell man vill ha i utbudet utan att behöva fundera över standarden.

Fler nyheter