Lite slarv gav kontakt med en fantastisk låssmed i Göteborg

07 december 2022 Staffan Ehrlin

Lite slarv gav kontakt med en fantastisk låssmed i Göteborg

När min fru tappade nycklarna till vårt hus i Göteborg för inte så länge sedan behövde vi så klart byta ut alla lås. Då började jag fundera kring just det här med lås, nycklar och säkerhet och gav mig ut på jakt för att hitta bästa resultat för låssmed Göteborg och de bästa låsen som pengar kan köpa.

De vanligaste låsen för villor varierar beroende på fastighetens specifika säkerhetsbehov. Nu är det ju inte så att vi sover med olåst dörr, men jag vill inte heller känna att jag bor på Fort Nox. Jag ville landa någonstans där emellan och tog kontakt med en låssmed. De rekommenderade ett digitalt lås, med kod.

Låssmed Göteborg

Digitala lås tilltalade mig

Digitala lås är en typ av lås som använder en elektronisk kod för att låsa upp dörren. Koden kan vara numerisk eller alfanumerisk och är vanligtvis mellan fyra och åtta siffror lång. För att låsa upp dörren skriver användaren in koden i en knappsats på låset. det verkade vara en bra lösning för oss eftersom man då kan kassera koder om man glömmer dem eller ha koll på om någon använt sin kod för att komma in när de inte borde (skolkande hemmaboende skolungdomar exempelvis).

Att installera låsen visade sig vara över min egen tekniska kapacitet så jag bad låssmeden även att ta hand om den biten. Han gjorde ett fantastiskt jobb och jag är glad att kunna säga att låsen fungerar som en dröm. Jag visste att all certifiering och sånt var på plats hos firman jag valde, annars är det en av de saker jag tittar på först. Det är så klart bra om personalen har rätt utbildning och kompetens, samt erfarenhet förstås. Låshjälpen checkade alla boxar och jag kan varmt rekommendera dem.

Fler nyheter