Lyft fram en kunglig känsla i trädgården

Lyft fram en kunglig känsla i trädgården

Visst hade livet hamnat på guldkant om man vaknade varje morgon, och såg ut över sin egna barockträdgård. En virvlande labyrint av snävklippta hortensior och lugna stenvalv för filosofiska stunder och eftertanke. Med rätt planering, några tunga lyft, och gröna fingrar kan en normalstor villatomt här i Norrland förvandlas till din egen slottsträdgård. För det första gäller det att välja rätt växter. Du vill ha buskar och blommor som är lätt formbara och inte kräver för mycket utrymme. För din egen bekvämlighets skull bör du sätta växter som beskärs årligen. För det andra vill du ha rätt sten i utformningar och statyer. Tung sten, som kommer på plats med rätt lyftkraft.

 

Lyftkranen sköter det tunga jobbet

Det gäller att komma igång med både växter och stenanläggning. När allt väl kommit tillrätta handlar din fridfulla tillvaro i lyx endast om underhåll. Med hjälp av en liten grävmaskin eller jordvändare får du lätt till räta diken där du vill att blomsterhäckarna ska gå. För att få stenar och statyetter på plats är det enklast att anlita en uthyrningsfirma för lyftkranar, och med professionell hjälp få de tunga objekten på plats redan från början. Då är det sedan lättare att ta in helhetsintrycket av trädgården och bestämma vilka detaljer du eventuellt saknar för den perfekta harmonin. Lyftkranar i Piteå för stora och små behov finns till exempel att hyra här: https://havator.se/.

Underhåll

Visst hade barockens kungar och drottningar skickliga trädgårdsmästare som höll deras fulländade trädgårdar i schack. Och i och för sig inga lyftkranar. Men med rätt startpunk och utrustning finns det trots allt ingen anledning att du utan större hjälp fortfarande kan njuta av lugnet av din perfekta slottsgård och samtidigt vara din egen trädgårdsmästare. Det gäller att inte slarva. Beskär i rätt tid, håll grus och rabatter ogräsfria och skaffa dig en ordentlig högtryckstvätt för att bekämpa mossa på stenmonumenten och hyr en lyftkran vid behov. Då behöver du bara ett par arbetsdagar vår och höst för att få oändliga stunder där du kan njuta av ditt verk.