Motorbåtar till salu och friheten att färdas på öppet vatten

30 juni 2022 Mikael Barani

editorial

Det är lite av en hemlighet – livet ute på sjön. För alla landkrabbor som inte vågar sig ut på vattnet kan omöjligen veta vilken frihet det ändå är att glida omkring ute på sjöar och även hav. 

Härute har man nämligen inte samma begränsningar som när man färdas med bilar på fast mark. Visst, man kan inte gasa på så att man kör på grund och det gäller att ha koll på sjökorten, men annars finns här en sorts känsla av öppet utforskande som inte riktigt har någon motsvarighet på land.

Frihet på det blå

Det är något med friktionen under skrovet som gör det. Eller snarare bristen på friktion under båten. För när man slår av motorn så blir det lugnt och tyst. Här kan man ju dessutom göra det lite varsom. Föreställ dig att man bara stannar bilen ute på en motorväg någonstans. En omöjlighet.

Ute på sjön kan man dock bara sakta in när man ser något som fångar ens uppmärksamhet. 
Eller så kan man bara njuta av stillheten som finns härute.

Motorbåtar till salu

Det gäller förstås att hitta rätt båt efter de behov som man har. Letar man därför efter motorbåtar till salu kan man få tips och råd på Yachtsale.se.

Besöker du Yachtsales hamn vid Saltsjö Pir kan du dessutom få direkta råd från bröderna Kennebäck och deras medarbetare. För när det kommer till stora beslut, vilket ett köp av båt ändå är, vill man gärna har råd från folk som kan sina grejer.

Det betyder att du kan känna dig trygg i att få rätt båt för att förverkliga drömmen om att susa omkring på öppet vatten – redan i sommar. För dig som fiskar är det förstås det ultimata sättet att komma nära firrarna. Att sitta och vara omgiven av det stora blå medan man väntar på napp, det är riktig livskvalitet.

Fler nyheter