När det tar stopp

Om det någon gång tar helt stopp i avloppet så brukar det vara en fredagkväll, helst inte ens en vanlig helg utan till jul eller nyår. Vad gör man då? Ingen fara. Det finns alltid hjälp att få för en spolning avlopp i Brålanda, och på andra orter. Även på helger, kvällar och till och med nätter. Eftersom detta är en så pass viktig funktion så finns det bilar som har jour i varje kommun, för att åtgärda stopp i rören ut från husen. Är det bara stopp så kanske man kan stå ut till dagtid, eller en veckodag. Men har man riktig otur så blir det inte bara stopp utan det börjar välla upp otrevligheter i fel ände av avloppssystemet. Och då är det ju svårt att kunna avvakta.

Vad som fastnar

Det vanligaste när det behövs spolning av avlopp, är att någon spolat ner för mycket papper eller något som satt sig fast som exempelvis bindor eller tamponger. Har man ett litet barn hemma så kan dessutom allt möjligt, och omöjligt, råka spolas ner medan den lilla med stora ögon fascinerat ser toalettstolens virvlar. Men det kan även vara en annan obetänksamhet, som är värre. Nämligen att man tömt sin fritös på olja, som efter en liten bit i rören kallnar och stelnar. Eller ännu värre spolat ur en hink med lim eller cement.

 

 

De yttre hoten

Spolning av avlopp kan även visa sig vara fruktlöst om det istället blivit en yttre påverkan på avloppsrören. Har man ett äldre hus så kan det med tiden leta sig in kraftiga rötter i avloppssystemet. Vilket en dag tar helt stopp, när det kanske även fastnar papper och dylikt i hindret. Om det blir ett stopp som inte går att lösa, så går man in i avloppssystemet och söker med en kamera som kan upptäcka yttre inkräktare.

No Comments

Leave a Comment