Ordning i lagret med pallställ

23 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Du har som företagsledare varit ansvarig för ett företag som fungerar som underleverantör till bil- och läkemedelsindustri. Företaget köper in komponenter från hela världen och inte minst från Fjärran Östern. Komponenterna monteras till färdigprodukter på företaget. Att kunna leverera i exakt rätt tid till era kunder är viktigt. De har själva inget lager. Ditt företag har heller inte haft något större lager vare sig av komponenter eller färdiga produkter. Pandemin har helt och hållet ändrat din syn på lagerhållning. Vid ett flertal tillfällen har ditt företag drabbats av förseningar av leveranser, vilket i sin tur drabbat era kunder. Styrelsen beslutar att en ny politik för lagerhållning skall gälla.

Följden av beslutet blir att öka lagret, men ni har redan ont om plats i fabriken och begränsad golvyta. Däremot har ni högt i tak. Åtgärden får bli att köpa in pallställ. Det går utmärkt att få plats med fyra hyllplan med bredd och djup för europapallar och med en pallhöjd på drygt en meter. 

 

pallställ

 

Nya eller begagnade pallställ?

Inköp av pallställ blir en långsiktig investering. Det finns naturligtvis begagnade pallställ till salu, men de har ofta skavanker och har olika färger. Företagets styrelse ser det som viktigt att lagret ser snyggt och prydligt ut. Detta såväl för personal som besökande kunder. Beslutet blir att köpa in helt nya pallställ även om investeringen blir hög.

Genom att satsa på pallställ får du som företagsledare trygghet. Företaget kommer hela tiden att ha ett säkerhetslager av inköpta komponenter. Inga sömnlösa nätter, där du oroar dig för om containers från Kina verkligen skall komma imorgon. Du slipper ilskna samtal från kunder som efterlyser utlovad leverans. Företaget riskerar inte heller att få skadestånd för leveransförseningar.

Från en leverantör av pallställ får du all information du behöver för att din installation av pallställ skall bli säker och fyller de krav som arbetsmiljölagar ställer. 

Fler nyheter