På campingtur i den tidiga våren

På campingtur i den tidiga våren

Nu när bensinen är så billig så frestar det på att bara tanka upp och ta en roadtrip. Speciellt i dessa virustider när det allmänna rådet är att försöka minimera tiden man spenderar tillsammans bland andra. Allt för att minska risken för smittspridning förstås.
Då känns det tryggt att åka omkring i sin egen bil och bara upptäcka landet – ensam eller tillsammans med familjen.

Nu är det ju dessutom en riktigt fin tid på året att tälta, om man kan stå ut med lite kyla. Vårsolen tittar fram titt som tätt och myggen har fortfarande långt kvar tills de börjar ina omkring så fort man är i närheten av ett vattendrag. Fästingarna kan förstås ha börjat vakna upp på sina håll, vädret är trots allt relativt milt.

Det räcker förstås med att ta en dagstur om man inte vill sova över någonstans. Gå upp tidigt, käka en god och rejäl frukost och sedan är det bara att hoppa in i bilen och dra iväg. Nu går solen upp såpass tidigt i stora delar av landet att det börjar bli tufft att hinna med att möta soluppgången.
Fast kanske tillhör du och din familj den tidiga morgontypen, som passerar Emils däckverkstad i Ramnäs långt innan stället ens har öppnat.
Öppettiderna hittar du förresten såklart på hemsidan: https://www.emilsdackverkstad.se/

I så fall så har du en lång och skön dag framför dig av upptecknade. Speciellt som sagt eftersom du inte behöver samsas med andra semestrare under denna del av året.
Vill du dra en riktig långtur så är det ju snart även påsk med tillhörande påskledighet. Då finns möjlighet att åka riktigt långt för den äventyrssugne. 
Men då får du å andra sidan kanske räkna med att dela vägarna med andra familjer som har fått samma idé som du. Men det kanske bara är trevligt.