Plast är ett material som erbjuder oändligt många möjligheter för den händige

19 maj 2021 Cecilia Olsson

För den som tycker om att bygga och ägna sig åt diverse gör-det-själv projekt i hemmet så kan plast vara väldigt användbart. Skivor, tak, rör och stänger i plast är både hållbart och mångsidigt vilket gör att det kan passa till de allra flesta projekt. Många använder plast som ersättning för glas eftersom det klarar stötar och slag mycket bättre och skulle plasten gå sönder så krossas det inte på samman sätt som glas, vilket innebär att risken att skada sig blir betydligt mindre. 

Bygg ett eget bord eller en lampa 

Eftersom plast är så mångsidigt så är det bara fantasin som sätter stopp för vad man kan göra med den. Med fyra plaströr och en plastskiva kan man till exempel bygga ett bord. För att göra det extra originellt kan man fylla benen med stenar, färgad sand eller något annat som gör det extra spännande. Genom att lägga en ljusslinga i ett plaströr så har man plötsligt fin belysning som kan ställas på en bänk eller hängas på väggen, det går även att måla röret för att göra det ännu mer personligt. 

Skapa snabb förändring med våtrumspanel 

Genom att sätta upp våtrumspanel i köket eller badrummet kan man få en omedelbar och snygg förändring som dessutom skyddar väggen. Väggen bakom diskho och spis får stå ut med allt från stänk och smuts till fukt, vilket gör att den kan må bra av skydd. Det samma gäller väggarna i ett badrum. Våtrumspaneler går att få både enfärgade samt med snygga motiv, de kan fästas direkt på plattor i ett badrum för att utrymmet ska få sig ett lyft eller på en vägg som behöver skyddas. 

Företag som erbjuder service och kvalitet

https://e-plast.se/ hittar man plast i alla möjliga olika former och färger. Oavsett om man vill ha takskivor, rör, plattor eller stänger i plast så kan man finna det man behöver. Hos e-plast.se hittar man dessutom inspiration, information om olika plastprodukter samt kan få hjälp med vad som behövs till ett projekt av deras duktiga medarbetare. 

Fler nyheter