Rädda släktträffen med en kub

23 mars 2021 jonas olsson

Hur mycket du än tycker om din släkt så kan det vara med skräckblandad förtjusning som du ser fram emot en dag med dem. För även om ni har mycket att tala om så brukar det ändå finnas de där stunderna när ni faller in i hjulspår av något slag. Det kan vara farbror Nisse som för tusende gången drar historien om hur han var sjöman som ung. Eller mormor som återigen förfasar sig över ditt val att hoppa av gymnasiet trots att det var trettio år sedan. 

Kanske vet du redan med dig att dina truliga tonårsbarn kommer ösa anledningar över dig för att slippa följa med.

Överraska med något ovanligt

Varje resa startar med ett steg. Så är det även om du vill förändra en trend gällande era släktträffar. Bestäm dig för att du ska få en annorlunda släktträff denna gång och du kan starta en kedjereaktion som slutar med att barnen börjar tjata om att få följa med istället för tvärtom. Vill du ha tips så fundera över vad som skulle kunna vara roligt och fungera för alla. Till och med farfar Olle som börjat höra dåligt. Åtminstone när han själv inte vill hänga med i samtalen längre. 

Det kan vara ett spel av något slag som den klassiska kuben från www.mastercubestore.se som alla kan samlas kring. Kanske visar det sig att ni har ett riktigt kub-proffs i tant Ulrika eller minstingen Calle, 8 år.

Tålamod och glädje

Precis som muskler är tålamod något som man bestämmer sig för och tränar upp. Då är en kub ett perfekt träningsredskap för alla åldrar. Men det är även ett mycket bra träningsredskap för händer och hjärna som behöver hållas igång. Finmotoriken och klurigheten i att lösa en kub gör att såväl de yngsta som de äldsta får en träning som annars är mycket ovanlig. 

Fler nyheter