Rätt värmepump till hemmet erbjuder besparingar på såväl pengar som miljö

07 maj 2021 Cecilia Olsson

Att installera en värmepump för att sänka bostadens energiförbrukning är något som många hushåll investerar i. Förutom att det finns pengar att spara in genom sänkta energikostnader så är det dessutom ett bra val för miljön, ju mindre energi vi gör av med desto mindre slösar vi på naturens resurser. Det finns dock några saker man bör tänka på innan man installerar en ny värmepump i sitt hem. För att energibesparingen ska bli så effektiv som möjligt gäller det att man väljer rätt sorts värmepump samt en duktig installatör.

Det mest lönsamma är att välja värmepump efter behov och förutsättningar 

De vanligaste värmepumparna på marknaden är luft/vatten-värmepump, luft/luft-värmepump och bergvärmepump. Dessa har alla sina för- och nackdelar samt passar olika bra beroende på de behov som finns i hushållet samt vilka förutsättningar som finns i och runt fastigheten. För att undvika onödiga kostnader samt för att få en värmepump som är så effektiv som möjligt så kan det vara klokt att ta hjälp från experter inom området som kan ge råd om vilken eller vilka värmepumpar som passar bäst i just ditt hem.

Företag som arbetar för att göra Stockholm mer energieffektivt

Värmebolaget AB är ett företag baserat i Stockholm som är inriktade på energieffektivisering genom installation av värmepumpsanläggningar i allt från små till stora fastigheter. Värmebolaget hjälper gärna till med tips och råd för att deras kunder ska kunna hitta den bästa lösningen för sitt hem och de är även auktoriserade återförsäljare av Thermia värmepumpar. Värmebolaget erbjuder totalentreprenad med allt från demontering och bortforsling av gammal värmekälla till installation och driftsättning av ny värmepump, läs mer på https://www.xn--vrmepumpistockholm-ltb.nu/.

Gör miljön och plånboken en tjänst genom att energieffektivisera hemmet, även om det kostar pengar idag så kommer det att löna sig i det långa loppet om du får hjälp att hitta den bästa lösningen för just ditt hushåll.

Fler nyheter