Ridning – Mer än bara en hobby

Ridning är en mycket populär sport och fritidsaktivitet som numera lockar både tjejer och killar. Om ditt barn tjatat på dig att få börja rida och du haft dina tvivel, läs vidare. Eller så kanske du alltid önskat att du börjat rida som barn men aldrig tagit tag i det som vuxen. Den här texten kommer förhoppningsvis ge dig den information du behöver för att ta det från dröm till verklighet!

 

Fördelar med ridning

Ridning är en sport som stärker hela kroppen och samtidigt lär varje ryttare att samspela och leva i harmoni med inte bara hästar utan också med naturen. Den ökar också ryttarens självförtroende och koncentration. På hästryggen är det viktigt att vara fokuserad och alltid ha ett säkerhetstänk genom att vara uppmärksam på hästens beteende. Det är förståeligt att vissa föräldrar har sina tvivel när deras barn tjatar om att få börja rida. Men genom att vända sig till en erfaren ridskola med kompetenta ridlärare kan man som förälder känna sig rätt så lugn.

Om man ridit en termin eller två kan det kännas dags att ta det hela till nästa nivå. Ett sätt att göra det på är att åka på ridläger. Under sommaren och skollov anordnas flera ridläger runtom i landet. Att åka på ridläger i några dagar eller under en längre period ger mer än fördjupad teoretisk och praktisk kunskap om hästar och ridning. Förutom ridning från morgon till kväll kan ett deltagande på ett ridläger leda till nya vänskaper och stora möjligheter att växa och utvecklas som person.

Att välja ridskola

När det är dags att välja ridskola är det som sagt klokt att hitta en som är erfaren och har gott omdöme. Ett alternativ är Haga Stall. Haga Stall är ett stall beläget i Herräng som anordnar ridläger året runt för alla åldrar. Utöver ridläger erbjuder de  även stallplatser, ridlektioner och stugor samt rum att hyra för en natt och längre perioder.