Stjärnorna bär flatcaps

Vill du också få ett stråk av lite stjärnglans? Krydda då din outfit med en flatcap. Detta är den ultimata accessoaren som kan stylas både klassiskt, sportigt och fräckt. För golfentusiasten är den oundviklig. Ingen sport personifierar nämligen flatcaps, eller ”sixpences” som de också kallas, som golf.

 

Publikdragare

Flatcaps signalerar utomhusaktiviteter och sportevenemang, och även om man inte deltar själv är den en stilikon i vilket publikhav som helst. Vi har sett många filmer där stjärnorna bär den med rätta, t.ex. Robert Redford i ”The great Gatsby”, men även Brad Pitt och Sean Connery i andra stora filmer. Men den är för den sakens skull inte en utpräglad maskulin accessoar.

Flatcaps bärs även av verkligt feminina kvinnor som Cameron Diaz, Nicole Kidman och Uma Thurman för att bara nämna några. Det hela ligger i styling och hur du vill framstå i din flatcap. Klassiskt sportigt, mjukt feminint eller kanske en lite fräckare touch. Det är du som bestämmer och väljer. 

Flatcaps från https://high5shop.se/collections/flat-caps finns i många olika modeller och färger. Varför då nöja sig med bara en? Bär en läckert rutig på friluftsrundan eller hundpromenaden, eller en läckert cognacsfärgad flatcap i nappa när du ska träffa någon på stan.

 

Variationsrikt mode

Detta mode uppstod på 1500-talet, men är aktuellare än någonsin idag. Den är praktisk i vilket sammanhang som helst. Med dess platta form och mjuka tyg är den användbar både in- och utomhus. I Danmark hade flatcaps sin storhetstid på 1900-talet, men har blomstrat upp igen tack vare att de finns i så många olika modeller, färger och mönster.

Den ser onekligen cool ut när den bärs med självförtroende och tuff styling. Flatcaps kan också ge ett skimmer av mystik och gåtfullhet när man ibland bara kan ana ett av de två ögonen bakom skärmen. Flatcaps låter dig helt enkelt skapa ditt eget uttryck.