Stubbfräsning är en konst

19 oktober 2020 patrick pettersson

Det finns två sätt att attackera något på. Antingen går man starkt in och kör på. Eller så tar man små steg som sakta nöter sig in. Lite så är det när man vill ta bort en stubbe. För man kan gå starkt in och dra upp hela stubben direkt med exempelvis en grävmaskin. Stubbfräsning kan också vara att ta små bitar i taget tills stubben är helt borta och endast flagor återstår.

Vilket sätt man väljer att göra beror lite på hur många stubbar det rör sig om och ifall man har lätt tillgång till en större maskin eller ej. För de är betydligt dyrare att beställa in än att anlita en handelsträdgård som arbetar med stubbfräsning.

 

Flera olika arbetsområden

Det är vanligt att man har många kunskaper och färdigheter på sin lyra inom en del områden. Så är det till exempel om man äger en handelsträdgård. Förutom att dra upp växter och sälja dem finns det mycket annat som man kan hjälpa sina kunder med, som stubbfräsning.

Vanligt är att man kan hjälpa till att rita trädgårdar och även sköta all plantering av dem. I vissa fall händer det även att man kan ta på sig viss skötsel som exempelvis gräsklippning och beskärning av fruktträd. En åtgärd som kräver kunskap för att det ska bli bra.

 

 

Lite tyngre saker

Allt som har med trädgård att göra hänger ihop. Därför brukar man även ha lätt att kunna få hjälp med att fälla träd och ta bort stubbar. Eller åtminstone få tips på någon som kan utföra det. 

Det vanligaste är då att man använder sig av en maskin som fräser sig igenom stubben tills inget finns kvar av den. Ett lite speciellt sätt att utföra trädgårdsarbete på, men mycket effektivt. Och dessutom är det inte något som sliter i onödan på den som fräser. 

Fler nyheter