Tandvård för att undvika akuttandvård

Tandvård för att undvika akuttandvård

Från barnsben får de flesta lära sig vikten av att borsta tänderna. Hur många har inte fått frågan av sin mamma eller pappa precis vid sängdags ”har du borstat tänderna?”. Det är med all rätt många föräldrar tjatar på sina barn om tandborstning, det är en så enkel sak som kan motverka mycket smärta och obehag. Borstar man tänderna morgon och kväll i 2 minuter med en tandkräm som innehåller fluor så kan göra att man får behålla sina tänder resten av livet. Sen finns det såklart annat som spelar in på ens munhälsa. Till viss del kan det vara genetiskt men det beror också på vad man stoppar i sig och hur man äter eller dricker. Mycket socker är som det flesta vet skadligt för tänderna.

Det som kanske inte alla vet är att sura saker också kan ha en mycket negativ effekt då det kan ge frätskador. Man ska också tänka på att inte ha söta eller sura saker för länge i munnen innan man sväljer ner dom då det ger mer tid för ämnet att skada tänderna. Efter att man har borstat sina tänder ska man inte skölja munnen med vatten då det sköljer bort skyddande flour från tandkrämen. Man ska även undvika att äta eller dricka något på två timmar efter att man har borstat sina tänder. Sedan är det också viktigt att besöka tandläkare med jämna mellanrum för att undersöka tändernas skick och kunna åtgärda eventuella problem i ett tidigt skede.

På Odenplan i Stockholm ligger tandläkare Elisabeth Ådén Jangenståls mottagning. Det är en mottagning med kunnig personal och den senaste tekniken. Till exempel använder de sig av en teknik som gör det möjligt att med bara en bild röntga hela käken och den ger dessutom ifrån sig mindre strålning än en vanlig röntgenapparat. Läs mer och boka tid på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/.