Tjäna pengar på ditt byrålådsguld

Tjäna pengar på ditt byrålådsguld

Svämmar ditt smyckeskrin över av gamla guldsmycken som aldrig används? Kanske har du en hel byrålåda full av ärvda smycken som förvisso är vackra, men alldeles för tunga, stora eller omoderna för att bäras. Låt dem inte ligga där och samla damm längre – sälj dem istället och använd pengarna till något du har bättre användning för. Att sälja guld har aldrig varit så enkelt som det är nu, tack vare de företag som på senare år möjliggör försäljning via gammal hederlig postgång. Det är numera både tryggt, smidigt och modernt att sälja av och tjäna en bra slant på smycken och andra guldföremål som annars bara ligger undanstoppade.

 

 

Så säljer du smidigast ditt guld

 

Hur går du då tillväga om du vill sälja det där guldet du inte längre vill ha? Naturligtvis kan du vända dig till en smyckesbutik eller juvelerare som köper guld. Men det absolut smidigaste sättet är att använda ett guldbrev eller en guldförsändelse. Du beställer helt enkelt hem ett rekommenderat brev från det företag du önskar sälja till, stoppar ned guldet i kuvertet och skickar in det för värdering. Du får sedan ett bud som du kan välja att acceptera eller neka, om budet accepteras sker en utbetalning direkt till ditt konto. Enkelt, eller hur? 

 

Hur säkert är det?

 

Känns det lite olustigt att proppa ett brev fullt av dyrbart guld och lägga på lådan? Fullt förståeligt. Men du kan vara lugn, att sälja guld via ett guldbrev är väldigt pålitligt och säkert och du kan känna dig trygg med att ditt guld kommer fram som det ska. Skickar du in guld till t.ex. Myntkompaniet i Göteborg, är brevet alltid försäkrat upp till 500 000 kr och du kan dessutom spåra det via försändelsenumret du får hos postombudet. Kika in på https://www.saljaguldgoteborg.se/ om du vill veta mer!