Varma och stilfulla hem med Flos

Varma och stilfulla hem med Flos

Att ha vacker belysning hemma kan förhöja stämningen i bostaden och hjälpa till att skänka en hemtrevlig känsla. Takbelysning är det som ger som ger mest ljus och man kan välja mellan plafond, spotlight, pendel/taklampa

Plafond – En plafond är en infälld takbelysning som lätt lyser upp ett helt rum. De finns i många olika typer och stilar och vissa ligger nästan helt slätt mot taket medan andra är designade för att hänga ner lite. Spotlights – Med justerbara takspotar kan man rikta ljuset vart man vill i rummet. Man kan till exempel belysa en fin tavla eller vackra föremål på en hylla. Med en spotlight kan man visa upp det man tycker mest om och samtidigt skapa mysig stämning i rummet. Taklampa/Pendel – En taklampa i snygg design kan förutom att självklart ge ljus till rummet användas som dekoration och inredning. En taklampa som hänger ner från taket syns direkt när man kommer in i ett rum och den sätter därför sin prägel på hela inredningen. Med rätt takpendel kan man skapa precis den stämning man vill ha. Om det så är värme och glöd, minimalism, liv och färger eller något helt annat, så börjar allt med rätt val av taklampa.

Även fast takbelysningen kan vara den lampan i hemmet som ger mest intryck och ljus så är det ändå viktigt att kombinera med andra lampor för att få ett fint upplyst och mysigt hem. Det behövs flera ljuskällor för att ett rum ska kännas helt upplyst så det är bra att kombinera belysningen i taket med vägglampor, golvlampor och bordslampor.

Ett företag som gör riktigt stilrena och vackra lampor är Flos. Det är en internationellt erkänd belysningsfirma som grundades 1962 i Italien. Är man ute efter en Flos lampa så finner man deras vackra serier hos AndLight. De har ett brett sortiment till mycket bra priser.